ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Ομολογία Α.Τσίπρα για πιθανή επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Ομολογία Α.Τσίπρα για πιθανή επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Ομολογία Α.Τσίπρα για πιθανή επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα!

 
 


 
 


 
 
Εντονη ανησυχία υπάρχει σε ΓΕΕΘΑ και πολιτική ηγεσία
για το τι μας έρχεται μετά την Αφρίν και την Συρία με την Τουρκία να έχει απασφαλίσει κατά των ΗΠΑ, να νοιώθει περιφερειακή υπερδύναμη και ασταμάτητη. 
 
Για πρώτη φορά ο Ελληνας Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά στο Νταβός.
 
Οι ελληνικές υπηρεσίες προχωρούν σε ενδελεχή έλεγχο των τουρκικών επιχειρήσεων ενώ στο μικροσκόπιο τους είναι οι νέες τεχνικές που εφαρμόζουν οι Τούρκοι με χρήση του ελικοπτέρου ΑΤΑΚ -129, μαχητικών, αρμάτων μάχης και πυροβολικού.

 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα Τετάρτη στο παγκόσμιο φόρουμ του Νταβός προς όλες τις «κατευθύνσεις», στην ουσία των δηλώσεων του, 
«ότι η Τουρκία είναι πιθανό να προχωρήσει σε πολεμική ενέργεια κατά της Ελλάδος (στην περιοχή των Δωδεκανήσων)».   

Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι του δεν θα μπορούσαν να εκτιμήσουν ποτέ τις προκλήσεις ζωής με έναν «επιθετικό» γείτονα όπως η Τουρκία.

«Την ίδια ώρα, πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με αυτή την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να είναι επίσης επιθετικοί αν ζουν στο Λουξεμβούργο ή την Ολλανδία, γιατί οι γείτονές τους είναι το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και όχι η Τουρκία. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο για εμάς».

Ο κ. Τσίπρας πήρε θέση γιατί η στρατιωτική πίεση των Τούρκων στο Αιγαίο και την Θράκη έχει ξεπεράσει αυτό που μπορεί να αντέξει η Ελλάδα αυτή την στιγμή;

Ο Α.Τσίπρς ως πρωθυπουργός είναι σαφώς δέκτης όλων των δεδομένων και των πληροφοριών για ότι λαμβάνει χώρα στο Αιγαίο και εκτιμάται ότι γνωρίζει πολύ καλά, ίσως για πρώτη φορά τι λέει απευθυνόμενος σε Ευρωπαίους και ΗΠΑ.

Επειδή πλησιάζουν οι μέρες της επετείου των Ιμίων, πλησιάζει ενδεχομένως και μια νέα τουρκική πρόκληση που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κρίση. 

Ήδη ο Γκιλντιρίμ μίλησε σήμερα για « θολά νερά» η «γκρίζα ύδατα»  καλύτερα, δίνοντας το στίγμα των τουρκικών προθέσεων.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως πιστές στο καθήκον τους θα πράξουν στο ακέραιο ότι τους ζητηθεί, ελπίζουμε ότι και ο πολιτικός κόσμος θα πράξει για μια φορά το αυτονόητο και θα «δράσει» με συνέπεια, διότι ο « Τούρκος δεν κατανοεί άλλη γλώσσα από αυτή της «δύναμης». 

https://hellaspress-angel.blogspot.gr/2018/01/blog-post_66.html?spref=fb

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ