ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ! (BINTEO)

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ! (BINTEO)

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχθηκε η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας κατάφερε να αναχαιτίσει ένα πύραυλο, ενώ ακούστηκαν άλλες τρεις εκρήξεις.

Όπως ανέφερε το Al Arabiya στην τελευταία του ενημέρωση, κατά πάσα πιθανότητα οι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από δυνάμεις των Χούτι, στην Υεμένη, οι οποίοι φέρονται να υποστηρίζονται από το Ιράν.



Ακολουθεί βίντεο με εικόνα από τον πύραυλο που αναχαιτίστηκε…

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Χούτι έπληξαν την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας μέσω drone, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.  Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η επίθεση έγινε με αεροσκάφος τύπου Qasef-1 , στην επαρχία Aramvo in Zinan, κοντά στην αραβική πρωτεύουσα.

 



 

Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Abha αμέσως μετά την επίθεση με πυραύλους από τους μαχητές Χούτι. Ο εκπρόσωπος της Αραβικής κυβέρνησς επιβεβαίωσε το χτύπημα, λέγοντας πως στόχος ήταν να πληγεί το αεροδρόμιο, ενώ το drone που χρησιμοποίησαν οι Χούτι έφερε «υπογραφή» από το Ιράν.

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1/

 

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ