Ο φιλελές Κ.Μπακογιάννης υμνεί τον εαμοβούλγαρο φονιά «Καπετάν Ερμή» και ετοιμάζεται να κυβερνήσει την Ελλάδα. Άντε στο καλό παιδάκι μου…

Ο φιλελές Κ.Μπακογιάννης υμνεί τον εαμοβούλγαρο φονιά «Καπετάν Ερμή» και ετοιμάζεται να κυβερνήσει την Ελλάδα. Άντε στο καλό παιδάκι μου…

Αυτός ξεβράκωσε τα όνειρα του παππού σου, ρε…

Τα συγκινητικά αποχαιρετιστήρια ξεπροβοδίσματα του μορφονιού των Μητσοτάκηδων σε έναν αρχιδολοφόνο συμμορίτη, τον καπετάν «Ερμή» της Ρούμελης, σφαγέα της απόπειρας εξόντωσης του Ελληνικού Έθνους από τους σλαυοκομμουνιστές 

 Στην Πηγάδα και στην Τρύπα του Ταράτσα, πήγες ποτέ κύριε περιφερειάρχα; Το ξέρουμε, η αλήθεια πονάει πολύ. Και κυρίως η ιστορία…Σε μια ανεπίτρεπτη ιστορικά ενέργεια αλλά επιτρεπτή αναμφισβήτητα για τα ανύπαρκτα ιδεολογικά του πιστεύω( αυτά της Ενωμένης Ευρώπης της λήθης, της πολυπολιτισμικότητας και της λαθροδουλείας), προχώρησε ο γιος του αείμνηστου, Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας, νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και προαλειφόμενος για το νέο πρόσωπο στη θέση του αρχηγού της ΝΔ, υπό την βοήθεια του ξένου παράγοντα. Ο κ. Μπακογιάννης σε μια θρασύτατα ανιστόρητη ενέργεια απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στον αρχιδολοφόνο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Βασίλη Πριόβολο ή αλλιώς «Καπετάν Ερμή», πρωτοπαλλήκαρο του σφαγέα συμμορίτη, Άρη Βελουχιώτη, ανώμαλου κίναιδου και εκτελεστή εθνικοφρόνων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που προσέφεραν τα μέγιστα προς την πατρίδα. Ο Πριόβολος, κορυφαίο στέλεχος του «Δημοκρατικού Στρατού» που προσεπάθησε να υποδουλώσει την πατρίδα στους Εαμοβούλγαρους στο δεύτερο αντάρτικο, πέθανε στα 100 του χρόνια.

kapetan-ermis

  «Φέτος δεν πρόλαβες τις Κορυσχάδες, αγαπημένε Καπετάνιε…»

 

Αυτή ήταν η προσφώνηση θαυμασμού στον «καπετάν Ερμή», σε μια άναρθρη κραυγή συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Βασίλη Πριόβολου. Ο κύριος Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη. 

Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Ανιστόρητος ο γιος της Ντόρας. Κυρά μου, μάζεψε τον κανακάρη σου 

kapetan-ermis3

Ποιος όμως ήταν ο αρχιφονιάς Πριόβολος; Ο Βασίλης Πριόβολος (1918), –κατά το λιβανιστήρι-βιογραφικό που προέβαλλαν τα συστημικά ΜΜΕ,  γνωστός και ως καπετάν Ερμής, ήταν Έλληνας(;) «πολιτικός και αντιστασιακός, καπετάνιος του ΕΛΑΣ κατά την Κατοχή και αργότερα του ΔΣΕ κατά τον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος διατέλεσε υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου χρημάτισε αντιπρόεδρος της τότε Επιχείρησης Αστικών Συγκοινωνιών (ΕΑΣ), του σημερινού ΟΑΣΑ». Όλων εκείνων των «Σταμουλοκολάδων» που ξεβράκωναν τους «Σεπίτες» που πήγαν να πάρουν λεωφορεία, όταν ο παππούς του κ. Μπακογιάννη, τότε πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης, προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει (και πολύ σωστά), τον οργανισμό των τεμπέληδων.

Ο καπετάν-δολοφόνος εις την Κατοχή

Κατά την Κατοχή ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ( τους δολοφόνους που απαιτούσαν συστράτευση ή θάνατο στους «αντιδραστικούς»), γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Άρη Βελουχιώτη και εντάχθηκε στον έφιππο ουλαμό, τους αποκαλούμενους μαυροσκούφηδες, εκείνους που έκοψαν εκατοντάδες κεφάλια αθώων γυναικόπαιδων στον Μελιγαλά και αλλού, μαζί με Βούλγαρους ένοπλους εθελοντές φονιάδες. Στο αντάρτικο έγινε γνωστός ως ματωμένος Ερμής. Ο Βελουχιώτης του ανέθεσε πολλές αποστολές δολοφονιών, ενώ χαρακτηριστικό της «στενής σχέσης» τους είναι το γεγονός ότι τον είχε ορίσει επικεφαλής της ένοπλης ομάδας ασφαλείας στη Βίνιανη, έδρα της «Κυβέρνησης του Βουνού» και αρχηγείο του ΕΛΑΣ. Κατά την κάθοδο του Άρη στην Πελοπόννησο μετέβη και ο Ερμής, όπου αργότερα έγινε καπετάνιος της 3ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ. Τότε που διαπράχθηκαν όλα τα μαζικά εγκλήματα.

Με τους Βούλγαρους κομιτατζήδες

Στα χρόνια του συμμοριτοπόλεμου, διατέλεσε διοικητής του Αρχηγείου Παρνασσίδας του ΔΣΕ και συμμετείχε σε πολλές φονικές μάχες στο πλευρό του Γιάννη Αλεξάνδρου (καπετάν Διαμαντή). Με τακτική ανταρτοπολέμου κατόρθωσε να αναχαιτίσει τις επιχειρήσεις «Τέρμινους» και «Λαίλαψ» του ελληνικού Στρατού που στόχευαν στην εξόντωση του τοπικού ΔΣΕ και στην απελευθέρωση της χώρας από τα κόκκινα μιάσματα που ήθελαν να παραδώσουν την Μακεδονία στον Τίτο και στα αποβράσματα του Στάλιν.

Σχεδόν αμέσως, το Γενάρη του 1947, σχηματίζεται το Αρχηγείο της Ρούμελης και ταυτόχρονα το Αρχηγείο Ευρυτανίας υπό τον «Ερμή» (Βασίλη Πριόβολο) ο οποίος είχε ήδη μπει στη Φουρνά, σφράγισε το σταθμό της χωροφυλακής και εγκατέστησε αντάρτικο κλιμάκιο στη διπλανή Βράχα.  Η Φουρνά με τα ελατοδάση της θα αποτελέσει ένα κατ’ εξοχήν αντάρτικο επίκεντρο ενώ αργότερα καταφθάνει στα Άγραφα και το ηγετικό επιτελείο του ΔΣΕ με αρχηγό το Μάρκο Βαφειάδη, άλλον προδότη και ξένο πράκτορα. Σε πολλά χωριά δημιουργούνται λαϊκά συμβούλια-δικαστήρια με κυρίαρχο σώμα τις γενικές συνελεύσεις των κατοίκων, ενώ συγκροτούνται και λαϊκές πολιτοφυλακές που παίρνουν κεφάλια. Το ΑΡ είχε συγκροτηθεί στις 25 Γενάρη 1947 στο χωριό Αργύρια από τους: Γούσια (Γιώργη Βοντίτσιο), Νίκο Τριανταφύλλου, καπετάν- Γιώτη (Χαρίλαο Φλωράκη), Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) και Ερμή (Βασίλη Πριόβολο).

 

Μετά την ήττα του ΔΣΕ, τον φυγάδευσαν στην μπολσεβίκικη Γιουγκοσλαβία και έπειτα στην Ρουμανία, όπου έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφοντας τελικά στην Ελλάδα με την αμνηστία του 1978.

kollas_diamartiriaΣΥ

Τα έκτροπα του 1992

Το 1992, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ορθώς, ανακοίνωσε την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ, και την αντικατάστασή της από τις Συγκοινωνιακές Επιχειρήσεις (ΣΕΠ), μέλη των οποίων ήταν φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, γνωστοί ως «ΣΕΠίτες») στα οποία παραχωρήθηκε η άδεια κυκλοφορίας των λεωφορείων. Ο Πριόβολος μαζί με κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ ηγήθηκε εμπρηστικών ενεργειών, με χαρακτηριστικά τα «ξεβρακώματα» των ΣΕΠιτών από ομάδες συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Ανδρέα Κολλά, «πρωτοπαλλήκαρο» του Πριόβολου.

Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τον κ.Μπακογιάννη για τα συλλυπητήρια του.

Σ.Χ

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BA-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B1%CE%BC/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ