ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! Μαχαιριά με «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» από τον Ρώσο πρωθυπουργό...

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! Μαχαιριά με «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» από τον Ρώσο πρωθυπουργό...

 
Αναφορά, που προκαλεί έκπληξη και αντιδράσεις, σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε συνέντευξή του για την προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS. 
 


 


 
Η αναφορά αυτή έγινε μία ημέρα μετά τις απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών από την Μόσχα και πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί, ως προειδοποιητική "μαχαιριά" κατά της χώρας μας, το "επόμενο βήμα" των απαντήσεων  της Ρωσίας....

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στην Kommersant, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα έχει τη λογική να μην εντάξει τη Γεωργία στη Συμμαχία, προειδοποιώντας ότι αυτή η κίνηση «θα προκαλούσε τρομερή σύγκρουση».
 «Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι άλλο αν πρόκειται για διπλωματικό τρικ και λένε μόνο ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν κάνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτό. Αν είναι έτσι, συστήνουμε στους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να μας πουν πού αλλού μπορεί να κάνουν αυτό το κόλπο. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΝΑΤΟ να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του για ένταξη της Γεωργίας, τη χαρακτήρισε «απόλυτα ανεύθυνη θέση και απειλή προς την ειρήνη». «Ολοι ξέρουν τις εσωτερικές εντάσεις στη Γεωργία, που πιστεύει ότι της ανήκουν γειτονικά εδάφη, τα οποία εμείς θεωρούμε ανεξάρτητες χώρες», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Αντίδραση Άδωνι
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ευχήθηκε να πρόκειται απλά περί σφάλματος και όχι περί αλλαγής πολιτικής, ρίχνοντας και «καρφί» προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά
 
 
 
 

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ