ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ. ΒΡΙΖΟΥΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΝ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ. ΒΡΙΖΟΥΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΝ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Λαθρομετανάστες και γύφτοι έχουν μόνιμα στρατοπεδεύσει έξω από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού» και αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει όποιος περάσει έξω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο παίδων της Ελλάδας ή όποιος έχει την ατυχία να μπει ως ασθενής ή συνοδός.

Δεν είναι μόνο όσοι γύφτοι και λάθρο νοσηλεύονται, είναι και οι υπόλοιποι που κατασκηνώνουν στην κυριολεξία έξω από τη νοσοκομειακή δομή, οι οποίοι βρίσκουν «πελατάκια» για να πουλήσουν την κλεμμένη τους πραμάτεια ή να κλέψουν τους ίδιους τους περαστικούς ακόμα και τους ασθενείς.  

Οι εσκεμμένες και όχι μόνο εντάσεις που δημιουργούνται από τους Ρομά στα νοσοκομεία, είναι καθημερινό φαινόμενο και αλίμονο σε όποιον γιατρό ή νοσηλευτή ή και… ασθενή δεν τους εξυπηρετήσει. Σύμφωνα, μάλιστα, με μαρτυρίες, η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τουλάχιστον απελπιστική. Και μέσα και έξω από αυτό. Οικογένειες γύφτων πηγαίνουν ομαδικά στο «Παίδων», βρίζουν, απειλούν, έρχονται στα χέρια με τους υπόλοιπους ασθενείς και τους γιατρούς. Η κατάσταση είναι εφιαλτική και δυσκολεύει τόσο τις θεραπείες των ασθενών όσο και τη δουλειά του προσωπικού. Από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, μέχρι τους θυρωρούς και τις καθαρίστριες.  

Βρισιές, απειλές και επεισόδια

Τα προβλήματα δεν περιορίζονται στις απειλές, αλλά δημιουργούνται και αντικειμενικά προβλήματα, καθώς καταλαμβάνουν «ετσιθελικά» τους χώρους του νοσοκομείου, ξαπλώνουν στα πατώματα ή στο προαύλιο, ουρούν και αφοδεύουν στις τουαλέτες ή και… έξω από αυτές! Η υγειονομική βόμβα καραδοκεί στους διαδρόμους του νοσοκομείου, αφού οι «κανόνες υγιεινής» είναι άγνωστη λέξη για τους περισσότερους. Τι να πρωτοκάνει και το προσωπικό; Ακόμη και εκτός του χώρου του νοσοκομείου, παρκάρουν τα αγροτικά τους εκεί όπου διέρχονται τα ασθενοφόρα ή είναι τα πάρκινγκ των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Τα περιστατικά των κλοπών είναι πλέον τόσα πολλά που τείνουν να γίνουν… ρουτίνα. Καταγγελίες γιατρών, αλλά και ασθενών είναι χαρακτηριστικές: «Καθημερινά ενημερώνουμε τους ασθενείς να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Κινητά και χρήματα κάνουν… φτερά μέσα από τους θαλάμους νοσηλείας και στα επείγοντα περιστατικά», έχει καταγγείλει δημόσια γιατρός, ο οποίος εργάζεται στο εν λόγω Νοσοκομειακό Ίδρυμα.  

Εμείς τους πληρώνουμε

Ένα επιπλέον πρόβλημα, μάλιστα, είναι και το ότι φυσικά όλους αυτούς που πάνε να νοσηλευτούν «με τον τσαμπουκά» τους πληρώνει ο ελληνικός λαός. Όλοι έχουν δικαίωμα στη δωρεάν δημόσια υγεία, ωστόσο, το 99% των Ρομά που πάνε και κατασκηνώνουν εντός κι εκτός νοσοκομείου δηλώνουν ανασφάλιστοι και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το πολύπαθο σύστημα υγείας, σε αντίθεση με τους ασφαλισμένους, που καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να κάνουν τις εξετάσεις τους και στη συνέχεια να πάρουν ένα ποσοστό από τα Ταμεία τους.
Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι Γολγοθά περνάει ο άνεργος και ανασφάλιστος Έλληνας για την περίθαλψή του και τη νοσηλεία του σε οποιοδήποτε νοσοκομείο σε σχέση με το τι δεν περνάει ο ανασφάλιστος Ρομά που μπαινοβγαίνει στα νοσηλευτικά ιδρύματα με τσαμπουκά, απειλές, βρισιές και τσακωμούς;
Γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και ασθενείς με τους συνοδούς τους κινδυνεύουν, την ώρα που η πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα, αλλά δίνει έξτρα προνόμια σε όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους τους Έλληνες! Κρύβουν το τεράστιο πρόβλημα κάτω από το χαλί γιατί αυτοί είναι οι ψηφοφόροι τους!  

Τι κάνει η Αστυνομία;

Η Αστυνομία της Γεροβασίλη και της Παπακώστα δεν ασχολείται. Και γιατί να ασχοληθεί αφού οι κυρίες της Προστασίας του Πολίτη ονειρεύονται «Μονμάρτες» και μπότοξ; Το μότο των Αρχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι για όλα πρέπει πρώτα να γίνει μήνυση και μετά να δράσει η Αστυνομία. Πώς γίνεται να αφήσει ο άρρωστος ή ο συνοδός του το κρεβάτι του για να πάει να μηνύσει ένα μάτσο γύφτους; Ή μήπως οι γιατροί θα αφήσουν τις εφημερίες τους για να τρέξουν στο Αστυνομικό Τμήμα;
Ακόμα και να το κάνουν, οι Ρομά λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει και μάλιστα με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ και της υπουργού με τα γεμιστά που συστήνει ειδικές γραμματείες για τα δικαιώματά τους και τα επιδόματά τους.

Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει τη δωρεάν παραχώρηση κυριότητας και χρήσης ακινήτων σε Ρομά. Επίσης, οι τσιγγάνοι λαμβάνουν πολλά προνοιακά επιδόματα: Επίδομα φτώχειας, πολυτέκνου, αλλά και για ατυχήματα που παθαίνουν συχνά λόγω του τρόπου ζωής τους και χρόνιες ασθένειες, κάρτα αλληλεγγύης. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, εισπράττουν επιδόματα κάθε είδους παρότι είναι εύποροι. Τα εισοδήματά τους, όμως, είναι κατά κανόνα αδήλωτα. Με τον τρόπο αυτό στερούν επιδόματα από πραγματικά άπορες οικογένειες, οι οποίες ουδέποτε έτυχαν κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης.

IMG-79e6ad806c404cb40ca190551af39988-V(1)IMG-82b3047ca0788832638b6d5510b5f2d1-V(1)

IMG-f046ab914e69e69a1256c4fce835bf51-V(1) IMG-fa641cc690b667e0c201530bd181f160-V(2)

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%A3%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%95%CE%A3-%CE%9F%CE%99-%CE%91%CE%98%CE%99%CE%93%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%9F/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ